Olağan Genel Kurul Toplantisi Sona Erdi

19.05.2012

Olağan Genel Kurul Toplantisi Sona Erdi

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena’da yapılan Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ilk gün sona ererken, oy verme işlemi ise yarın  (20 Mayıs Pazar) saat 10.00’da başlayıp, 17.00’de sona erecek. Toplam 20 sandıkta oy verme işlemi yapılacak seçimde, 11 bin 653 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, "Çağ atlatan Başkan Aziz Yıldırım" konulu bir belgesel gösterimi yapıldı.Ardından Fenerbahçe Kulübü’nde Yönetim Kurulu faaliyetleri, Profesyonel Futbol A.Ş ve Denetleme Kurulu ibra edildi. Öte yandan Aziz Yıldırım başkanlığında 3 yıldır görev yapan yönetim kurulu döneminde bütün branşlarda kazanılan toplam 34 kupa, kongrenin düzenlendiği salonda başkanlık divanı masası önünde sergilendi.

Genel Kurul notları..
Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena’da ilk kez yapılan genel kurulumuzda kongre üyelerimizin her türlü rahatlığının sağlanması için güzel bir organizasyon yapılmıştı. Gelen üyelerimiz salonun altında bulunan otoparka araçlarını park ederek o bölümden salona geçtiler.. Üst katlarda kongre üyelerimiz için yemek salonu toplantı bitene kadar sürekli açık kaldı. Genel Kurula geç gelebilecek üyelerimiz için Kulüp çalışanlarımızın isim tespiti yaparak dağıttıkları kongre giriş kartları saat 14.00’e kadar  dağıtıldı. Yönetim kurulumuz için hazırlanan sahnenin hemen yanındaki giriş bölümünde yönetim kurulu üyelerimize özel bir oda hazırlandı. Medya kuruluşları genel kurulumuza yoğun ilgi gösterirken, bazı TV’ler toplantıyı naklen yayınladı.  Ayrıca  salondaki dev skorboarddan da  genel kurulumuz naklen yayınlandı.. Toplantının başında gösterilen Fenerbahçe’ye çağ atlatan başkan Aziz Yıldırım belgeseli salondaki tüm üyeler tarafından ayakta alkışlandı. Başkanvekilimiz Nihat Özdemir’in tek tek yönetim kurulu üyelerimize teşekkürü salonda bir çok üyemizi duygulandırdı. 30’a yakın kongre üyemiz kürsüde konuşma yapmak için divan başkanlığına başvuruda bulundu. Bu  konuşmalar devam ederken zaman zaman süre ile ilgili itirazlar yapıldı. Divan başkanının saat 16.00’da Rusya’dan yapılacak masa tenisi takımımızın maçının naklen yayınlanacağı hatırlatılması üzerine  konuşmacılar kısa süreli kürsüde kaldılar.

Murat Çelikel başkanlık adaylığından çekildi
Aziz Yıldırım ile başkanlık yarışına giren Murat Çelikel, başkanlık adaylığından çekildiğini açıkladı. Çelikel, Kongre Divan Başkanlığı’na gönderdiği yazıda, "Gelişen süreç içerisinde, yapmış olduğumuz görüşmelerden çıkardığımız sonuç; Fenerbahçemiz’in mevcut kongremize tek adayla gitmesinin zorunluluğu oldu.Bu doğrultuda ekibimizde yer alan arkadaşlarımızla yaptığımız istişare sonucu başkan adaylığından çekilme kararı aldık "ibarelerine yer verdi.

Nihat Özdemir soruları yanıtladı
Konuşmaların ardından yeniden kürsüye çıkan Başkanvekilimiz Nihat Özdemir, katılımcıların sorularına tek tek cevap verdi ve teşekkürlerini iletti.

Sözlerine Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay ile başlayan Nihat Özdemir,  "Yüksel Günay ağabeyimizden özür dileyerek konuşmama başlıyorum. Az önce ona teşekkür etmeyi unuttum.Yüksel ağabey her zaman yanımızda oldu. Salonun yapımında emeği en çok geçen Başkanımızdan sonra ikinci kişidir.   Yüksel ağabey sen bizim her şeyimizsin" dedi.

Ardından konuşmacıların isimlerini tek tek sayarak teşekkürlerini sunan ve sorularını yanıtlayan Özdemir, şu açıklamalarda bulundu:

"Öncelikle tahvil borcu ile banka borcu arasında hiçbir fark yoktur. Tahvil banka borcundan daha uzun vadeli bir borçtur ve daha ucuzdur. Banka borcundan bir farkı yoktur.  Tahvili halka açık olan Fenerbahçe Sportif A.Ş üzerinden yaptık. Aldığımız kanuni izinler neticesinde yaptık. Uzun ve ucuz bir borçlanma yöntemi olduğu için bunu seçtik. Başka çalışmalarımızda var. Sizlerin bize verdiğiniz yetkiyi kullandık. Öte yandan bizde 3 Temmuz anısına bir abidenin yapılmasına da can gönülden katılıyoruz.  Ayrıca Trabzon’da bizi koruyan Vali ve emniyet müdürüne teşekkür ederiz. Biz orada 24 saat kaldık. Oradaki tutum ve davranışlarından dolayı teşekkür etmiştik. Tenkit olabilir de olmayabilir de. Biz demokratik bir ortamda bu kulübü yönetmeye çalıştık. Ve CAS açıklamasında da çok düşündük ve ülke ve Fenerbahçe menfaatleri doğrultusunda açıklamamızı yaptık. İnanıp, tek sığınacağımız hukuk var. Başka güvencimiz de yok. Kupa sonrasında yaşanılanlar bizi üzdü. Maç sonrasında nelerin neden yaşandığını kamuoyuna açıklayacağız. Bize yapılanların hepsini zamanı gelince hesabını soracağız. 6 maç ceza fazla bir cezadır, tahkime gideceğiz ve hakkımız arayacağız. Katılım tenkit ve desteklerinizden dolayı hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum."

Öte yandan Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay’ın sorularını yanıtlamak üzere kürsüye çıkan  Asbaşkanlarımızdan Murat Özaydınlı, Fenerbahçe Sportif Hizmetler A. Ş çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ilk gün saat 16.00 sularında sona erdi.

BAŞKANIMIZ AZİZ YILDIRIM’IN AÇIKLAMASI

BAŞKANVEKİLİMİZ NİHAT ÖZDEMİR’İN KONUŞMASI