Yöneticimiz Selahattin Baki, Göztepe maçı sonrası açıklamalar yaptı

18.10.2020

Yöneticimiz Selahattin Baki, Göztepe maçı sonrası açıklamalar yaptı

Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki, Göztepe maçı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Baki şöyle konuştu:

“Öncelikle Erol hocamızı ve bütün takımımızı tebrik ediyorum. Son yıllarda Fenerbahçe'nin bir deplasman zaafı vardı. Şu anda 3 tane zor deplasmandan 7 puanla lige başlamış bulunmaktayız. Bu da bizim için bir avantaj, iyi bir gösterge. Bu maçın genelinde fikrim o dur ki Fenerbahçe maçı daha çok isteyen, daha diri, daha organize olan takımdı ve galibiyeti kesinlikle hak ettik. Yakaladığımız bazı net pozisyonları cömertçe harcamasaydık Fenerbahçe ailesi olarak çok daha rahat bir şekilde maçımızı izleyecektik. Burada da Göztepe kalecisi İrfan Can'ın hakkını yemeyeyim. Mükemmel bir maç çıkardı, kendisini tebrik ediyorum.

ALEYHİMİZE VERİLEN PENALTIDA HAKEM İLE VAR ARASINDA BİR DİYALOG OLDU MU OLMADI MI? BİLMEK İSTİYORUZ

Bazı detaylar var ki; bunları sadece mağlupken ya da berabere kalırken değil, galipken de konuşmak gerekiyor. Bugün Fenerbahçe'nin aleyhine verilen penaltı bana göre, bize göre olacak iş değil. Hadi hakem hakemlik refleksini gösterdi, öyle gördü penaltıyı çaldı. VAR sistemi böyle anlar için var. Nasıl VAR'a gitmez? VAR hakemiyle saha hakemi arasında bir diyalog oldu mu, olmadı mı biz bunları bilmek istiyoruz Fenerbahçe camiası olarak.

FENERBAHÇE ALEYHİNE VE LEHİNE OLAN POZİSYONLARDA YAYINCI KURULUŞUN TEKRAR SAYILARINA BAKMAK LAZIM

Bununla beraber konuşulması gereken bazı detaylar var. Fenerbahçe aleyhine ve lehine olan pozisyonlarda yayıncı kuruluşun tekrar sayılarına bakmak lazım. Yani Fenerbahçe lehine bir şey olduğu zaman neredeyse gösterilmeyen pozisyonlar, Fenerbahçe'yi zor durumda bırakacak pozisyon olduğu zaman 10 kere ara arkaya gösteriliyor. Maçı televizyonda izleyen Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyelerinden ve Fenerbahçe profesyonellerinden bana ulaştırılan bazı sıkıntılar var, bunları dile getirmek bizim için çok önemli artık. Geçen haftadan başlamak istiyorum. Hepimizin bildiği üzere maçlar seyircisiz oynandığı için maçlarda tezahürat efekti veriyorlar. Karagümrük maçında golü yediğimiz an, eski teknik direktörümüzün adının zikredildiği bir tezahüratı verdiler canlı yayında. Bu hem Fenerbahçe'ye saygısızlık hem de mevcut teknik direktörümüze büyük bir saygısızlıktır. Biz yayıncı kuruluşla yaşadığımız bu sıkıntılarda diyalog yolunu seçtik, onlara da bildiriyoruz sıkıntılarımızı ama bize gelen hala pozitif bir bildirim yok. Hali hazırda yaşadığımız bazı sıkıntılar varken bu akşam bu sıkıntılara bir yenisi daha eklenmiş oldu. Bununla ilgili Fenerbahçe ailesinin uyanık, güçlü ve dik durmalarını rica ediyorum. Bize karşı oynanan bazı oynanan oyunlar bitmemiş gözüküyor.

BERABERLİK OLSA YA DA MAĞLUP DURUMDA OLSAK 6 DAKİKA UZATMAYACAKTI

Ben Serdar Aziz'le konuşmadım ama şunu söyleyebilirim, takdir haklarının çoğunu Göztepe'den yana kullanmıştır. Göztepeli futbolcuların da alın terine saygısızlık etmek istemiyorum, onların da yapacağı bir şey yok ama ilk yarı enteresan bir uzatma dakikası verdi, hiçbir şey yok maçta. İkinci yarı 6 dakika verdi. Bana göre 6 dakikalık bir şey yok. Bu maç berabere olsaydı ya da Fenerbahçe mağlup durumda olsaydı 6 dakika uzatmayacaktı. Ben çok iyi niyetli görmedim.